Zvezdni prah

Kaksni so ljudje, rojeni s Soncem v znamenju Skorpijona

Ljudje, rojeni v znamenju Skorpijona, so odlocni in agresivni. Imajo zelo mocno, trdno in neomajno voljo. Trmasti, ambiciozni, zelo tekmovalni in ljubosumni so in cesto celo mascevalni. Skorpijonu se ni dobro zameriti. Vedno si vse zapomni; tudi dobro, saj zna biti zelo plemenit. Veliko da na cast, a ne mara praznih besed, mutenja in obljub. Vse to prezira. Prav tak je tudi njegov smisel za humor.Zelo je prodoren in pronicljiv, ne pusti se (dolgo) voditi za nos. Ima vulkanski temperament, je pa lahko prav tako tudi krut in hladen kot led. Visoko ceni iskrenost.

Skrivnostni, posteni, posesivni

Veckrat je nerazumljen, saj ima zelo visoke zahteve in pricakovanja. Cesto je rusilen in tudi samounicevalen, v sebi ima nekaj usodnega, mracnega ali skrivnostnega.Skorpijoni so posesivni in mocno ljubijo in tudi mocno sovrazijo. So pa zelo pridni, vztrajni, zanesljivi in odgovorni ljudje z globoko vsajenim cutom za postenost in resnico.Imajo zelo dobro sposobnost obnavljanja in so zelo trdni, cvrsti in vitalni. Pogosto podlezejo psihosomatskim boleznim in tezavam, povezanim s spolno cakro. Veliko Skorpijonov ima precej tezav z mocjo oz. kam usmeriti ogromno energijo.

Priporocljivo bi bilo, da bi razvijali mehkobo, toleranco in strpnost, ukrotili svojo unicevalno moc in se otresli mascevalnosti in neodpustljivosti. Razviti morajo vero in zaupanje in se nauciti sodelovanja z drugimi. Pijejo naj rmanov in tavzentrozin caj, pa tudi meto v mesanici z meliso.

Kaksni so ljudje,rojeni z Luno v znamenju Kozoroga

Ti ljudje so ponavadi zelo ambiciozni. Resni so, zanesljivi in odgovorni. Tezko se sprostijo in zaupajo, saj menijo, da bodo sami znali najbolje poskrbeti zase. Ne marajo vpletanja in vmesavanja v svoje sisteme delovanja.So zelo samosvoji in je z njimi vcasih tezko, ker pricakujejo od drugih, da bodo sledili njihovemu sistemu, ker je, razumljivo, najboljsi in najbolj dodelan. Tezko namrec kaj prepustijo nakljucju. Vedno hocejo imeti vse niti v rokah. Tezko se podrejajo in je jasno, da bodo sami svoj gospodar in ponavadi jim to tudi uspeva.

Prevec se obremenjujejo

Morajo razvijati intuicijo, custvenost in mehkobo. Potrebujejo veliko ljubezni in pozornosti, ki jim je v otrostvu najbrz primanjkovala, ali pa se jim je zdelo, da si morajo vse to sami, s trudom izboriti.Vsekakor si cesto sami otezujejo stvari, ker tezko prenesejo poraz. Fizicno so zelo zmogljivi; ne branijo in ne bojijo se velikih naporov. Niso razvajeni in niso nikoli prav zares otrocji. Tezko se sprostijo.Zelo jim pomaga stik z zemljo in z drevesi. Radi imajo tudi blizino vode, ker jih osvezi. Potrebujejo veliko miru, ker imajo ogromno opravka sami s sabo. Radi jejo dobro, energetsko in vitaminsko hrano. Jedo naj najvec take hrane, ki je rdece ali oranzne barve (pesa, korenje, cesnje, slive, breskve, melone ipd.) ter vsebuje rudninske snovi in minerale (predvsem Ca, Fe in Mg). Lahko imajo tezave s hrbtenico, kostmi, zobmi ali ocmi, a se, ko to prerastejo, okrepijo ter postanejo cvrsti in trdni.

Kaksni so ljudje, rojeni z Ascendentom v znamenju Bika

Venera, ki vlada temu znaku, lahko nameni cloveku, rojenemu z Ascendentom v Biku, bujno, robato in neotesano postavo, ustvarja pa tudi najbolj prefinjene in plemenite ljudi; v vsakem pa je nekaj mehkega, prijaznega in domacega.To je clovek mirne in uglajene narave, navadno bolj tih in zadrzan. Je varcen, vendar ne skop, in se rad prepusca posvetnim uzitkom. Je precej trdega razmisljanja in le pocasi sprejema novosti – se posebej, ce to spreminja njegov skrbno zgrajeni svet. Prav zaradi tega ni sposoben sprejemati naglih odlocitev in se pocuti zelo utesnjenega, kadar je postavljen pred dejstvo. Vendar pa, ko nekaj sprejme ali se novega nauci, ima to zelo trdno zasidrano v svojem spominu in ne pozabi niti najmanjse podrobnosti.

Mirni, zanesljivi, umetniski

To je zanesljiv, marljiv in vztrajen clovek, ki redko odstopa od zacrtane poti. Ceprav je mirne narave, vcasih tudi eksplodira, in takrat je kot podivjan bik in se tezko kontrolira.V sebi ima nekaj umetniskega, vse, kar pocne, navdihne s svojim razvitim cutom za estetiko – prav vsak ima doma lepe roze, je odlicen kuhar ali morda poznavalec vin …

One Response to “Zvezdni prah”

  1. easyriderka Says:

    Ah ti škorpijoni…

Komentiraj